Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

PE Consumptief Krediet Samenvatting 2018/2019

(0)
€59,95
PE Consumptief Krediet Samenvatting 2018/2019

Afschaffing 0% lening


Toetstermen
1a.1; 1h.3; 1h.6; 1i.4; 2d.1

Ontwikkeling
Per 1 september 2016 mogen, op aandringen van de AFM, geen 0% leningen meer worden aangeboden aan consumenten door autofinanciers die zijn aangesloten bij de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN).
De kandidaat kan uitleggen dat 0% leningen niet meer mogen worden aangeboden door autofinanciers die zijn aangesloten bij de VFN.

Overige informatie
https://www.vfn.nl/2016/08/31/persbericht-vfn-geen-0-leningen-meer-voor-aanschaf-auto/


Vanaf september 2016 is het niet meer mogelijk om een auto te kopen met een lening tegen nul procent rente. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft er bij de auto-importeurs sterk op aangedrongen om deze leningen niet meer aan te bieden.
De Vereniging van Financieringsondernemingen Nederland (VFN) heeft aan deze oproep gehoor gegeven. Er werd veel geadverteerd voor de aankoop van een nieuwe auto met een lening, waarbij over die lening dan geen rente betaald hoefde te worden. ‘Koop nu, betaal later’, was het veelgehoorde credo in advertenties. Door die lening met 0% rente leek het net alsof lenen geen geld kost. De AFM-waarschuwing ‘Pas op, geld lenen kost geld’ was dan wel verplicht, deze stond alleen erg vreemd in combinatie met 0% rente.

Voor de AFM waren deze leningen dan ook een doorn in het oog. De toezichthouder stelt dat “de geldverstrekker de consument goed moet informeren over de werkelijke kosten van een lening.” De VFN is het daarmee eens: “Aan geld lenen zijn verplichtingen verbonden. Een rentetarief van 0% sluit minder goed aan bij dit gegeven. Daarom is besloten om deze leningen vanaf 1 september 2016 niet meer aan te bieden met 0% rente.”
Het zijn de auto-importeurs die de leningen verstrekken. De grote autofinanciers zijn allemaal aangesloten bij de VFN en gaan zich dus houden aan de nieuwe afspraken. Daarmee stoppen nagenoeg alle auto-importeurs met de nul-procent-leningen. Dat wil niet zeggen dat ze nu ‘gewone leenrentes’ gaan berekenen. Ze mogen nog steeds een bijdrage leveren aan het verlagen van de rentelasten voor de autokoper. De rente mag alleen niet op nul procent uitkomen.

Deze PE Consumptief Krediet Samenvatting is bedoeld om u optimaal voor te bereiden op het examen PE Consumptief Krediet in de periode 1 april 2018 tot en met 31 maart 2019

PE Consumptief Krediet Samenvatting : inhoud

Financieel adviseurs zijn verplicht hun PE-examen(s) in een vastgestelde periode van drie jaar te behalen. De ontwikkelingen, die in de PE-examens worden opgenomen zijn daarom op 1 januari 2018 niet ouder dan drie jaar. De PE-examens worden per beroepskwalificatie afgenomen, waardoor ook de onderliggende modules in de PE-examens aan de orde komen.

In onze PE Consumptief Krediet Samenvatting komen alle onderwerpen aan bod die ook tijdens het examen zullen worden behandeld. Deze samenvatting is in combinatie met onze PE consumptief Krediet Oefenexamens de beste voorbereiding op het examen. Je kunt ook starten met een Gratis PE Consumptief Krediet oefenexamen.

Onderwerpen die wel onder PE Consumptief Krediet vallen:

Ontwikkelingen in het kader van de Wft zijn onderwerpen waarvan de financiële adviseur op wettelijk minimumniveau kennis moet hebben en die op 1 januari 2018 in beginsel niet ouder zijn dan drie jaar;
Ontwikkelingen die betrekking hebben op wet-en regelgeving die zeker worden geïmplementeerd (minimaal aangenomen zijn door de Eerste Kamer, beleid van ministeries en jurisprudentie);
Officiële richtlijnen en gedragscodes (bijv. AFM, Kifid) voor zover deze nieuw zijn en impact hebben op het adviespraktijk van de gemiddelde adviseur;
Bedrijfsregelingen of wetgeving die van belang zijn voor de adviespraktijk.

Onderwerpen die niet onder PE Consumptief Krediet vallen:

Ontwikkelingen die betrekking hebben op periodieke aanpassingen van bedragen, limieten, indexeringen etc., tenzij deze het gevolg zijn van structuurwijziging of wijziging van relevante wet- en regelgeving;
Voorgenomen wetswijzigingen, waarvan niet met zekerheid kan worden gesteld dat ze op 1 januari 2018 zijn ingevoerd of bekend zijn;
Maatschappij specifieke of -generieke productinformatie;
Ontwikkelingen ouder dan drie jaar.

Info Training

 • Lessen 9
 • Toetsen 0
 • Duur 50 uur
 • Niveau MBO | HBO
 • Taal Nederlands
 • Cursisten 833
 • Assessments Zelfstudie
 • PE Consumptief Krediet toetstermen 0/9

  • Les1.1
   Afschaffing 0% lening
   10 min
  • Les1.2
   Blijverslening
   10 min
  • Les1.3
   Crowdfunding
   18 min
  • Les1.4
   Crowdfunding en het consumptief krediet
   12 min
  • Les1.5
   Algemene verordening gegevens bescherming (AVG)
   8 min
  • Les1.6
   Private lease
   7 min
  • Les1.7
   Private lease en BKR
   7 min
  • Les1.8
   Telecomkrediet
   7 min
  • Les1.9
   Wettelijke gemeenschap van goederen
   30 min

PE Consumptief Krediet examen reserveren

In samenwerking met Eureka examens bieden we je de mogelijkheid het PE Consumptief Krediet examen snel en eenvoudig te kunnen maken. We doen dit op 8 plaatsen in Nederland; Alkmaar, Arnhem, Dordrecht, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Woerden en Zwolle.
Deze locaties hebben gemiddeld 20 examen plaatsen beschikbaar. Reserveer daarom snel een datum en een tijdstip.

Kosten PE Consumptief Krediet examen

De kosten voor het examen bedragen €127,50. De examens zijn vrijgesteld van BTW.

Eureka Examens is door het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) erkend als WFT-exameninstituut onder toezicht van de Stichting Examenkamer. Een exameninstituut draagt de verantwoordelijkheid voor de kwaliteitsborging van de organisatie en de afname van examens. Bij Eureka Examens kunt u alle WFT & PE examens maken.

Beoordelingen

Gemiddelde Beoordeling

0
0 beoordeling

Cijfers Beoordeling

5 sterren
0
4 sterren
0
3 sterren
0
2 sterren
0
1 ster
0
€59,95