Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Het behalen van het examen VCA is één van de vereisten om aan de VCA standaards te voldoen. Op onze website kan je alle VCA proefexamens oefenen. Om het VCA proefexamen met succes af te kunnen ronden, is het belangrijk dat u over de juiste kennis beschikt. Maak daarom gebruik van één van de onderstaande officiële VCA proefexamens en zie direct de uitslag.

VCA Proefexamen

VCA is een afkorting van “Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Het VCA is in 1994 ingevoerd in o.a. de bouw, offshore, electrotechniek en petrochemie. Het VCA is in het leven geroepen omdat bedrijven steeds bewuster zijn van het feit dat medewerkers veilig kunnen werken. Het VCA is hiermee de norm geworden en bedrijven zijn hier zelf deels verantwoordelijk voor.

VCA Certificering

Het VCA certificaat is gekoppeld aan een landelijk examen, waardoor de kwaliteit van deze norm zo hoog mogelijk wordt gehouden. Je kunt dus ook niet zomaar een VCA certificering krijgen. Om het VCA certificaat te verkijgen, dien je een examen af te leggen. Pas als je voor dit landelijke examen slaagt, ontvang je de certificering die 10 jaar geldig is. Je wordt daarmee ook geregistreerd in de VCA databank. Veel opdrachtgevers eisen tegenwoordig dat aannemers volgens de VCA checklist werken. Hierdoor is het noodzakelijk dat je een VCA examen met goed gevolg aflegd.

10 verschillende VCA proefexamens in iedere module.

In onze VCA proefexamens zitten altijd dezelfde hoeveelheid vragen als in het eindexamen. Dus 40 vragen in VCA Basis, 70 vragen in VCA VOL en 70 vragen in VIL VCU examens. Uiteraard bevat ieder examen unieke vragen. Geen enkel examen is dus hetzelfde.

Overzicht VCA Proefexamens

VIL VCU Proefexamen

610
46
€29,95 €19,95

VCA Basis Proefexamen

4824
47
€29,95 €19,95

VCA VOL Proefexamen

4023
48
€29,95 €19,95